Babymassage


Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s die in India wordt gebruikt  tijdens de dagelijkse verzorging. Deze ritmische massage heeft veelal een positieve uitwerking. baby's worden rustiger en slapen regelmatiger. met name bij onrustige, gevoelige baby's die veel huilen, baby's met de neiging tot overstrekken en met veel damkrampjes kan deze massage uitkomst bieden. Het in aandacht en met respect bezig zijn is een van de grondpeilers van deze massagevorm. Door de massage kun je op een heel fundamenteel niveau in contact komen met je baby, hierdoor schep je een veilige situatie en geborgenheid.

 

 Aanmelden: bettywessel@gmail.com

 4 lessen op donderdagmorgen van 10:00 - 12:30 uur

 Meenemen: extra handdoek en eigen spulletjes voor de baby
 Cursusgeld : € 155,00 ( inclusief olie, cursusmateriaal, koffie , thee en  kleine lunch)
 Baby's thuis niet in bad doen, zij gaan bij ons gezellig in de tummie-tub!


Opzet van de cursus.

De cursus babymassage bestaat uit 4 ochtenden en is bedoeld voor ouders/verzorgers met baby’s van + 6 weken tot 9 maanden oud.  De bedoeling van de cursus babymassage is dat U kennis krijgt van het masseren en de ontwikkeling van uw baby. U leert vanuit uw eigen gevoel uw kind met aandacht aan te raken.

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leer je baby's lichaamstaal beter begrijpen. Bovendien activeer je je zintuigen en die van de baby.

Bij iedere bijeenkomst staat een thema centraal:

  • Verantwoorde til- en draagtechniek voor zowel moeder als kind
  • Het belang van vertagen en om in rust met aandacht met je baby bezig te zijn
  • Wat te doen bij o.a. darmkrampjes
  • Kijken naar de reacties van de baby en welke grenzen het kindje probeert aan te geven
  • Relevante post-partum adviezen