Chakra's, filosofie en praktijk.

Hoewel de kennis van de menselijke energiepunten (chakra's) en energiebanen meer dan tweeduizend jaar oud is, blijkt deze kennis ook in onze moderne westerse maatschappij nog verrassend bruikbaar. Chakra’s beïnvloeden ons lichamelijke, psychische en energetische processen, elk chakra met zijn eigen kwaliteit. Zo  reflecteert ons lichaam, wat er emotioneel aan de hand is en beïnvloedt onze fysieke lichaam, ons geestelijk welbevinden. Denk maar aan "vlinders in je buik" als je verliefd bent of "iets op je lever hebben" als je boos bent en dat niet uit. Ook door onze westerse bril gezien, is het nog steeds een goede methode om disharmonie in lichaam en geest te herkennen. 

In deze cursus wordt het chakrasysteem behandeld als een methode om de samenhang van lichaam, geest en (levens-)energie inzichtelijk en hanteerbaar te maken. 
Voor wie geïnteresseerd is in de praktische / dagelijkse toepassing van de oude kennis van chakra's en levensenergie hebben wij de cursus "Chakra's, filosofie en praktijk" samengesteld. 

Naast een breed spectrum aan praktische oefeningen zal er aandacht worden besteed aan de theorie en achtergronden en kun je zelf ervaren hoe je eventuele verstoringen en blokkades het beste kunt aanpakken.Tussen de zaterdagochtenden zitten een aantal weken, waarin je zelf met de geboden oefeningen aan de    slag kunt. 


Marianne Mascini (Yogadocente) en Hans Hopman (Energetisch therapeut) hebben deze cursus zodanig opgezet, dat ook deelnemers zonder ervaring kunnen deelnemen.

                                                                          

     

  

        


          
        
Ċ
Hans Hopman,
24 sep. 2014 03:03