Shadow Yoga

SHADOW YOGA is een dynamische HATHA YOGA vorm en ontleend zijn naam aan een eeuwen oude tekst waarin staat geschreven dat het menselijk lichaam niets anders is dan bevroren schaduw lagen. De oefenstof in de les is er op gericht jou schaduwlagen te ontdekken en af te laten vloeien zodat er een vrije flow van prana (levenskracht) kan ontstaan.


Alle houdingen in de lessen zijn afgeleid van dagelijkse menselijke activiteiten, het dierenrijk, de martial arts en de dans.

Door het creeren van ritme (adem) en het bewust proportioneren van het fysieke lichaam komt er energie vrij in het individu. Het lichaam wordt sterker, soepeler en vitaler. De geest komt tot rust en je ervaart focus. Er ontstaat meer weerbaarheid en vertrouwen. De aanwezige potentie komt naar de oppervlakte en kan worden ingezet om de kwaliteit van het dagelijks leven te verbeteren. 

Shadow yoga begint dit proces door middel van het beoefen van 3 vaste series of ook wel “preludes” genoemd. In elke cursusblok wordt er een van deze series behandeld.

Shador Remte is de grondlegger van Shadow Yoga. Hij heeft deze vorm samen met zijn vrouw Emma Balnaves ontwikkeld. 

Lestijden:

    maandagochtend van 9.00- 10.15 
    woensdagavond van 20.00- 21.15 

Het cursusblok loopt van 18 september t/m 20 december 2017. Kosten : €180,-
Tussentijds instromen mag tegen aangepast tarief.


Aanmelden of informatie:   Nicolet Montanus www.shadowyoga.com