Hatha Yoga

In de hatha yogalessen werken we met lichaams- en concentratieoefeningen. De verbindende factor daarbij is de adem. In de lessen worden als vooroefeningen ook andere methodes gebruikt zoals b.v. uit de adem- en ontspanningsoefeningen methode van Dixhoorn.

Yoga werkt het beste als het op een zo ontspannen mogelijke manier wordt uitgeoefend. Vandaar dat de aandacht die je tijdens de les voor jezelf hebt vooral een luisterende kwaliteit heeft, voelend wat er zich in jezelf aandient aan fysieke reacties, stemmingen en gedachtepatronen. Uiteraard worden de lessen afgesloten met een ontspanningsoefening. Wekelijks yoga beoefenen houdt uw lichaam soepel en veerkrachtig. Daarnaast kan yoga ook heel ontspannend werken, door met rustgevende oefeningen heel bewust in het ‘hier en nu’ met jezelf bezig te zijn. Veel mensen voelen zich na de les dan ook ontspannen en/of verkwikt.

Door lichamelijke bewustwording volgt geestelijke bewustwording en omgekeerd. Houdingen, ademtechnieken, concentratie-, meditatie- en ontspanningsoefeningen komen in de lessen aan bod. De houdingen, de zgn. asana’s, hebben specifieke effecten op het lichaam. Door de oefeningen worden er processen in werking gezet die (on)bewust positief doorwerken op lichaam en geest.  Zeker als deze worden gedaan in combinatie met de adem, welke een belangrijke ondersteuning is en een bron van energie (prana).

Een kenmerk van yoga is dat het niet dwingend is, het gaat niet om de prestatie maar om de ervaring. Elke oefening op elk niveau is goed, mits met aandacht uitgevoerd. 

De wekelijkse lessen beginnen in de eerste week van september: 

        Maandag:    16.00 – 17.00 uur 
                           19.00 - 20.10 uur
                           20.15 - 21.30 uur
        Dinsdag:      19.00 – 20.00 uur 
                           20.05 - 21.05 uur
                           21.15 - 22.15 uur               
        Woensdag:   09.15 – 10.15 uur    

Kosten € 10,-- per les. Hele seizoen van september tot juni € 300,--          

Aanmelden of informatie:  Marianne Mascini   e-mail: info@yogaheemstede.nl of telefoon: 06-17234316